ÖF NYITÓLAP

Kedves Látogató!

Ezen az oldalon megosztok néhány információt, hogy segítsek az érdeklődőknek, várakozóknak.

Az ÖF KISOKOS alatt osztom meg a legfontosabb elérhetőségeket és információ forrásokat, elsősorban azokkal, akik belevágnának az örökbefogadásba, de még nem tudják merre induljanak. Itt van minden egyben.

Iskoláskorú gyerekek örökbefogadására hazánkban sajnos kevesen vállalkoznak, pedig a gyermekvédelmi rendszerben a 6 pluszosok képviselik a legnagyobb arányt. Az iskolás gyerekek nagyrésze külföldre kerül. Ezek a gyerekek nagyon gyakran azért ragadnak a rendszerben, mert vérszerinti szüleik valamilyen rendszerességgel és formában akár évekig is tartják a kapcsolatot velük, ezért törvény szerint (egyelőre) rendelkeznek szülői jogosítványokkal. Mindaddig, amíg ez a kapcsolattartás rendszerességet mutat, a gyermek nem örökbeadható. Tapasztalatunk szerint ebben a korosztályban a gyerekek személyisége többé-kevésbé kiforrott; van szokásrendszerük és sok olyat tapasztaltak, amiket a vérszerinti családokban nevelkedő kortársaik nem. 

A 6 ÉVEN TÚL alatt iskoláskorú gyerekek örökbefogadását fontolgatóknak szeretnék gyakorlati tudnivalókkal szolgálni. Egyszer én is ilyet fontolgattam, úgyhogy ezek szubjektív információk, sok minden saját tapasztalatunk.

A blogot és a tartalmat folyamatosan bővítem.

Hasznos olvasást!

Hilda